Η ομάδα μας (Therapydogs.gr) σαν επιτροπή του ΚΔΑΠ-ΑμεΑ “Δράση για το κάτι άλλο” είναι ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ από το Υπ. Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Spithas
foivos
jemma
Rumba.1e

Δείτε εδώ τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια ώστε να εγγραφεί ένας σκύλος στο πρόγραμμα μας για θεραπευτική επαφή (κατόπιν αξιολόγησης)

—————————————————————————————————————————————————————————————

Αφίσα Σεμιναρίου

 

Εάν σας ενδιαφέρει η θεραπευτική επαφή με την βοήθεια των ζώων και θέλετε να αποκτήσετε περισσότερες γνώσεις, σας προτείνουμε το μοναδικό ελληνικό, εξ’ αποστάσεως σεμινάριο “Θεραπεία με την βοήθεια των ζώων”

1Σκύλοι Θεραπείας

Η σχέση ανθρώπου-ζώου είναι αναμφισβήτητα πολύ ισχυρή. Όλο και πιο πολλοί άνθρωποι συμφωνούν ότι τα ζώα έχουν θετική επίδραση στην ζωή μας.

Άλλωστε τα σκυλιά έχουν αποδείξει την αξία τους ως φύλακες, κυνηγοί, βοηθοί σε εργασίες, διασώστες, σύντροφοι και ως θεραπευτές.

Η συμμετοχή των ζώων θεραπείας έχει αναγνωριστεί από την ιατρική κοινότητα εδώ και αρκετά χρόνια τώρα, και πολλοί άνθρωποι μαθαίνουν, ό’τι γνώριζαν από πάντα οι κηδεμόνες ζώων: Τα κατοικίδια κάνουν καλό στην υγεία.

Μας παρέχουν τη συντροφικότητα και την ατελείωτη αγάπη τους, την ενθάρρυνση για δραστηριότητα, μας παρέχουν «ένα αυτί» να μας ακούει, δεν μας κρίνουν, καιτο πιο σημαντικό, μας δίνουν λόγους για να χαμογελάμε.

Οι κηδεμόνες που έχουν σκύλους θεραπείας, συμμετέχουν (εθελοντικά) σε προγράμματα επισκέψεων σε νοσοκομεία, γηροκομεία, σχολεία, κέντρα αποκατάστασης ατόμων, άτομα με ειδικές ανάγκες, νοσηλευτικά ιδρύματα κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα

2Η δράση μας

Ένα νέο εθελοντικό, πρωτοποριακό πρόγραμμα για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012, από την κυρία Τέρψη Πασχάλη και την Μαρία Στογιάννη (εκπαιδεύτρια σκύλων της ομάδας 4dogs).

Διάφορες φωτογραφίες, βίντεο και αφιερώματα των ΜΜΕ για τις δραστηριότητες μας στους συλλόγους :

ΣΦΑ (Σώμα Φίλων Αμέα-Δράση για το κάτι άλλο)

ΚΕ.ΠΕ.Π “Ο Άγιος Δημήτριος” (Κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία Θεσσαλονίκης)

1ο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη (Εργαστήριο Ειδικής Εκπαίδευσης και Κατάρτησης

ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων)

ΑΜΥΜΩΝΗ (Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες)

Πρόγραμμα ΑμεΑ “Εμείς & Αυτοί”-Δήμος Καλαμαριάς

Διαβάστε περισσότερα

3Τεστ

Είναι ο σκύλος μου έτοιμος για επισκέψεις ως σκύλος θεραπείας;

Το παρακάτω τεστ είναι ενδεικτικό και δεν αξιολογεί τον σκύλο σας αν είναι έτοιµος ή όχι. Επειδή εσείς ξέρετε τον σκύλο σας καλύτερα από τον καθένα, διασκεδάστε απαντώντας ειλικρινά.

Διαβάστε περισσότερα