Άλλες δράσεις μας

Εκπαιδευτικά προγράμματα ενημέρωσης στα σχολεία

«ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΖΩΑ: ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ στον ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον Ίδιο Πλανήτη» είναι δημιουργία της επίκουρης καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και Πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου Λάρισας Anim. A.L., κ. Μαρίας Κοντού. Διεξάγεται με υπουργική άδεια (Υπ. Παιδείας) μετά από αίτημα και ενέργειες της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο). Πρόκειται για μια σύγχρονη δια δραστική παρουσίαση με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των ζώων.

Η Μαρία Στογιάννη συμμετείχε στην εκπαίδευση εκπαιδευτών εθελοντών της Θεσσαλονίκης (Οκτώβριος 2016)

«Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου»  – Σεβασμός για όλους, όλες, όλα…

Μετά από σεμινάριο εκπαίδευσης (2013), με την χαρισματική ειδική στη  συμπεριφορά ζώων- κα Μελίτα Λαζαράτου (Φιλοζωική Κρήτης),  η Μαρία Στογιάννη έγινε μέλος του εθελοντικού, εκπαιδευτικού προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα σχολεία “Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου”.

Το πρόγραμμα  δημιουργήθηκε και παρουσιάζεται στα σχολεία από το 2009 και υλοποιείται μαζί με άλλες νέες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με συγκεντρωμένο, σύγχρονο, εκπαιδευτικό υλικό, για όλες τις ηλικίες και για όλα τα θέματα που αφορούν τη σχέση μας με τα ζώα.


«Κουνώντας την Ουρά»

Ραδιοφωνική εκπομπή του Δήμου Θεσ/νίκης FM100

Εθελοντική συμμετοχή σε τακτική βάση, της ομάδας μας, 4dogs, στην ραδιοφωνική εκπομπή «Κουνώντας την Ουρά!» στη συχνότητα 100,6 του Δήμου Θεσσαλονίκης (FM100).

Η εκπομπή πραγματοποιείται από το φιλοζωικό σωματείο «Η Αγάπη», από το 2012 και κατά τη διάρκεια της, συζητάμε με τους καλεσμένους μας για διάφορα θέματα που αφορούν τα αδέσποτα και τα μικρά ζώα συντροφιάς, καθώς και άλλα σχετικά με τα ζώα κοινωνικά, εκπαιδευτικά ή ιατρικά ζητήματα, προσπαθώντας να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να προβληματίσουμε τον κόσμο.

Ακούστε προηγούμενες εκπομπές : https://www.youtube.com/user/4dogsthessaloniki


Εκδήλωση-Συζήτηση “Θεραπεία με την βοήθεια των ζώων και τα οφέλη της”

Ενημέρωση για το έργο της εθελοντικής μας ομάδας, για τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους θεραπείας και για τη θετική επίδραση που έχει η επαφή με τα ζώα σε παιδιά και ενήλικες με αναπηρίες, πάσχοντες από χρόνιες ή ανίατες νόσους και γενικά σε άτομα των κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

    


Βark in the Park

Μια γιορτή αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας στο Ελαιόρεμα Πυλαίας

Η ομάδα μας συμμετέχει κάθε χρόνο με δραστηριότητες agility και θετική εκπαίδευση στην εκδήλωση που οργανώνει ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με το Doggo,  για τα αδέσποτάκια του Δήμου και φυσικά όλα τα κατοικίδια.


4η Πλατεία των Ζώων

09.05.2015

Η ομάδα της 4dogs, σε συνεργασία με τα therapydogs Θεσσαλονίκης, συμμετείχε  στην εκδήλωση «4η Πλατεία των Ζώων» στο Δημαρχείο της  Καλαμαριάς, τόσο για να στηρίξει την δράση του φιλοζωικού σωματείου «Μαζί μπορούμε», όσο  και να ενημερώσει τον κόσμο που παρευρέθηκε για τον εθελοντισμό και τους σκύλους θεραπευτικής επαφής.


IWOG Fiesta

Συμμετέχουμε- Διασκεδάζουμε- Προσφέρουμε

21/09/14

Εθελοντική συμμετοχή της ομάδας 4dogs, για την στήριξη του φιλοζωικού σωματείου «Η Αγάπη» στην Φιέστα του IWOG, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Η ΦΙΕΣΤΑ του IWOG είναι μια ημερήσια γιορτή στην ύπαιθρο που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, με πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και δημιουργικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους όλων των ηλικιών. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη στήριξη του φιλανθρωπικού έργου του Συλλόγου μας που βασίζεται στην εθελοντική εργασία των μελών του.


Κοπή πίτας του Φιλοζωικού Σωματείου «Η Αγάπη»

15/02/2014

Η ομάδα 4dogs συνεχίζοντας την στήριξη της στο φιλοζωικό σωματείο «Η Αγάπη», προσέφερε νόστιμες σπιτικές  λιχουδιές (από το βιβλίο «Σπιτικές συνταγές για σκύλους») για τους τετράποδους φίλους καθώς και συμβουλές θετικής εκπαίδευσης σκύλων σε όλους!


Let them st(r)ay

Πάρκο ήχου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

14/06/2014

4dogs και therapydogs Θεσσαλονίκης ήταν εκεί για να στηρίξουν την δράση υιοθεσίας αδέσποτων ζώων και να ενημερώσουν για τα προγράμματα και τις εθελοντικές δράσεις τους.

Με σύνθημα το Let them St(r)ay* ο Republic 100,3 οργάνωσε και φέτος τη δεύτερη υπαίθρια δράση υιοθεσίας αδέσποτων στη Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πάρκο του ήχου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης από τις 12:00


WHY NOT-ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

στο Πάρκο του Ήχου

18.05.2013

Η Μαρία Στογιάνη και η ομάδα 4dogs, συμμετέχει  στην εκδήλωση-σεμινάριο “Μικρό Σχολείο» της WHY NOT με θέμα την Θετική εκπαίδευση σκύλων.

«Τι είναι και πως μπορεί να βοηθήσει: εμάς και τους τετράποδους φίλους μας. Θα δούμε μαζί πως εκπαιδεύεται ο σκύλος διασκεδάζοντας και χτίζοντας έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ μας.»

Οι WHYNOT:: παίρνουν την πρωτοβουλία να οργανώσουν ένα ΣΚ όπου ο κόσμος θα μπορεί να εξερευνήσει αν τελικά έχει κάποια κλίση που δεν ήξερε ή αν υπάρχει κάτι με το οποίο θα ήθελε να ασχοληθεί περισσότερο.
Στο ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ θα έχεις την ευκαιρία να πάρεις βασικές γνώσεις, να κάνεις τα πρώτα βήματα σε κάτι που σου αρέσει και να δοκιμάσεις τα ταλέντα σου! Kαι όπως σε όλες οι εκδηλώσεις των WHYNOT, δεν υπάρχει χρηματικό αντίτιμο- όμως, πρέπει να κλείσετε από τώρα τη θέση σας για το μάθημα που σας ενδιαφέρει.
O αριθμός των συμμετεχόντων είναι συγκεκριμένος.


Χριστουγεννιάτικο Bazaar

του Φιλοζωικού σωματείου «Η Αγάπη»

10-18 Δεκεμβρίου 2011

Η ομάδα 4dogs διαθέτει τον χώρο της, για την διοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου bazaar του Φιλοζωικού Σωματείο «Η Αγάπη».

Η ομάδα θα είναι εκεί για να προσφέρει:

  • Δωρεάν Συμβουλές θετικής Εκπαίδευσης
  • Δωρεάν μάθημα θετικής Εκπαίδευσης σε κάθε αδέσποτο που υιοθετείται από το Φιλοζωικό Σωματείο «Η Αγάπη»

Τα έσοδα θα διατεθούν προς ενίσχυση του έργου του καταφυγίου και τα αδέσποτα ζωάκια.