Σεμινάριο – “Επάγγελμα: Θετικός εκπαιδευτής σκύλων”

ttttΗ εκπαίδευση σκύλων μπορεί να είναι χόμπι για τον ελεύθερο χρόνο σας ή επάγγελμα πλήρους απασχόλησης.

Εάν είστε από τους ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά τα ζώα και ειδικά τα σκυλιά, το επάγγελμα του εκπαιδευτή σκύλων είναι κάτι που θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας.

Ως επάγγελμα, συνδυάζει την γνώση της συμπεριφοράς των ζώων με πρακτικές και δεξιότητες διδασκαλίας καθώς και την καλή επικοινωνία με τους ανθρώπους.
Η υπομονή, η συνέπεια και η άριστη επικοινωνία (λεκτική ή μη), βοηθούν τον εκπαιδευτή να διδάξει αποτελεσματικά τον σκύλο και τον κηδεμόνα του.

Τα θετικά του αυτοαπασχολούμενου επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων είναι ότι αμείβεται καλά, έχει ευέλικτο ωράριο, εργάζεται με τα αγαπημένα του τετράποδα και συναναστρέφεται με ανθρώπους.

Τα επιμορφωτικά εκπαιδευτικά μας σεμινάρια παρουσιάζουν ένα φάσμα από σύγχρονες θετικές μεθόδους και τεχνικές καθώς παρέχουν έναν αποτελεσματικό τρόπο να ξεκινήσετε την σταδιοδρομία σας ως θετικός εκπαιδευτής σκύλων.

Ποιος μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα;
Το σεμινάριο «Επάγγελμα: Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων» γίνονται στην Θεσσαλονίκη στον χώρο μας (Μαρμαρά 47-Καλαμαριά) και μπορεί να το παρακολουθήσει οποιοσδήποτε, άνω των 18. Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία, όμως βασική προϋπόθεση είναι η αγάπη για τα ζώα.

Ποια είναι η διάρκεια του σεμιναρίου και τι περιλαμβάνει;
Κάθε κύκλος σεμιναρίου διαρκεί περίπου 4 μήνες, αποτελείται από δύο μέρη και περιλαμβάνει θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα :

Α’ μέρος* (διάρκεια 2 μήνες) : Ιστορικά στοιχεία – Εκπαίδευση βασικής υπακοής – Εκπαίδευση με Clicker – Ανάλυση επιστημονικών όρων (Classical and operant conditioning, positive and negative reinforcement, positive and negative punishment, generalization, habituation, sensitization and desensitization, motivation) – Εξελικτικά στάδια – Κουτάβι – Προεκπαίδευση κουταβιού – Οι κρίσιμες περίοδοι του σκύλου- Κοινωνικοποίηση

Β’ μέρος** (διάρκεια 2 μήνες) : Συμπεριφορά σκύλων & τεχνικές πρόκλησης της – Σήματα ηρεμίας – Γλώσσα σώματος – Χαρακτηριστικά φυλών – Ανεπιθύμητες συμπεριφορές & διόρθωση τους – Ειδικό μάθημα με κτηνίατρο – Ειδικό μάθημα με groomer – Σχεδιασμός προσωπικού επαγγελματικού πλάνου

* Μπορείτε εάν επιθυμείτε, να παρακολουθήσετε μόνο το Α’ μέρος. 

**Για να συμμετέχετε  στο Β’ μέρος του σεμιναρίου, θα πρέπει πρώτα να έχετε  παρακολουθήσει το Α’ μέρος.

Τα πρακτικά μαθήματα περιλαμβάνουν : Τεχνικές διδασκαλίας βασικών εντολών, παρακολούθηση πραγματικών περιστατικών, αντιμετώπιση προβλημάτων, εξάσκηση σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων.

Παροχή έντυπου υλικού και τεστ. Παρακολούθηση οπτικοακουστικού υλικού

Που & πότε γίνονται τα μαθήματα;
Τα μαθήματα γίνονται στον χώρο μας (Μαρμαρά 47, Καλαμαριά – Θεσσαλονίκη). Τα μαθήματα πλέον (λόγω Covid19) γίνονται ατομικά (ή τμήμα των 2 ατόμων), δηλαδή, ιδιαίτερα μαθήματα προσαρμοσμένα στις μέρες και ώρες που βολεύουν το άτομο που το παρακολουθεί. Κατόπιν συνεννόησης, μπορείτε να ξεκινήσετε όποτε θέλετε.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου, ο εκπαιδευόμενος λαμβάνει Πιστοποιητικό Παρακολούθησης (Certificate of Studies)

Για περισσότερες πληροφορίες, ή για εγγραφή σας στο επόμενο σεμινάριο «Επάγγελμα:Θετικός εκπαιδευτής σκύλων»,  επικοινωνήστε μαζί μας.