Προεκπαίδευση – Ένα σπουδαίο ξεκίνημα στη ζωή

544_Χλόη .1Η προεκπαίδευση στο κουτάβι είναι απαραίτητη για τον κηδεμόνα που θέλει να έχει έναν κοινωνικό, με καλή συμπεριφορά σκύλο.

Είναι πολύ πιο εύκολο για το κουτάβι να διδαχθεί σωστές βασικές αρχές από την αρχή, αντί να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε κακές συμπεριφορές αργότερα.

Γιατί να γίνετε προεκπαίδευση;

Κάθε χρόνο, αμέτρητοι σκύλοι καταλήγουν αδέσποτοι στο δρόμο ή σε καταφύγια ζώων ενώ άλλοι δυστυχώς οδηγούνται στην ευθανασία.

Αυτό οφείλεται συνήθως στα προβλήματα συμπεριφοράς που ξεκινούν από μικρή ηλικία και καθώς ο σκύλος μεγαλώνει, είναι αδύνατον να τα ανεχτούμε.

Είναι προτιμότερο να προλαμβάνετε  παρά να «θεραπεύετε».

Τι περιλαμβάνει;

Τα μαθήματα διαρκούν τέσσερις εβδομάδες (1-2 μαθήματα/εβδομάδα). Χρησιμοποιείται μόνο η μέθοδος της θετικής ενίσχυσης και το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή.

Συγκεκριμένα :

  1. Μαθαίνει το κουτάβι να δέχεται το περιλαίμιο
  2. Μαθαίνει το κουτάβι να δέχεται το λουρί
  3. Μαθαίνει την «τουαλέτα» του
  4. Μαθαίνει να μασάει μόνο τα δικά του παιγνίδια
  5. Μαθαίνει να μην γαβγίζει χωρίς λόγο
  6. Κοινωνικοποίηση & Εξοικείωση

Ο εκπαιδευτής είναι διαθέσιμος να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε.

Έχοντας κάνει την προεκπαίδευση, μπορείτε πολύ πιο εύκολα να προχωρήσετε στην εκπαίδευση υπακοής, όπου το σκυλάκι διδάσκεται εντολές όπως «έλα», «κάτσε», «κάτω» κ.λπ.

Θυμηθείτε ότι το κλειδί της επιτυχίας σε κάθε εκπαίδευση σκύλου είναι :

  • Ποιοτικός χρόνος με το σκυλί σας
  • Συνέπεια στις μεθόδους και τις εντολές
  • Υπομονή στο υψηλότερο επίπεδο
  • Έπαινος στο σωστό χρόνο

Επιμέλεια: Στογιάννη Μαρία – Θετική Εκπαίδευση Σκύλων

Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στην Μαρία Στογιάννη. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την άδεια της Μαρίας Στογιάννη.